Back to Top

Software

Speerpunt van onze organisatie is onze breed inzetbare kennis op gebied van besturingstechniek.

Jarenlange ervaring op allerlei gebieden zorgt er voor dat wij met onze klanten goed kunnen meewerken aan de juiste oplossing voor elk automatiseringsvraagstuk.


Een veelzijdigheid aan techniek

Van Ketel Industriële Automatisering opereert in veel verschillende markten, waaronder noodstroom, klimaatbeheersing, servotechnieken, procesindustrie, voedingsmiddelenindustrie.  Het hart van elke installatie is de PLC-besturing. De interface naar het bedienend personeel werkt via touchpanels en SCADA-systemen en complexe installaties worden aan elkaar gekoppeld middels industriële netwerken.


PLC-besturingen

Een groot deel van de projecten die wij realiseren wordt uitgevoerd met Siemens S7-PLC’s. Wij werken veelal met Siemens S7-1200/1500 PLC’s, binnen Siemens TIA Portal. Daarnaast werken we nog regelmatig met Siemens S7-300 / 400 PLC’s. Zelfs onze jarenlang opgebouwde kennis van Siemens S5-PLC’s houden we goed op peil, om klanten uit de brand te helpen. Daarnaast hebben we veel ervaring met Hitachi PLC’s (zowel oudere series onder Actsip-H geprogrammeerd als nieuwere series met Actwin/Codesys). Ook werken we met VIPA PLC’s, en hebben we wel met Mitsubishi en Omron gewerkt. Voor ondermeer Brabant Water, Vitens en een project voor Stago hebben we intussen al meer dan  50 PLC besturingen uitgevoerd met Modicon M340 PLC’s.


Visualisering/SCADA

Siemens touchpanels en industriële computers worden geprogrammeerd met Siemens TIA-Portal, of met Siemens Win-CC Flexible. Ook hebben we veel ervaring met betrekking tot SCADA-systemen, Siemens Win-CC, zowel met de “classic” versie, als de “TIA-Portal” versie. Daarnaast werken we veel met Cimplicity. Naast Siemens werken we ondermeer met ESA touchpanels en Uni-Op Exor panelen (in combinatie met Hitachi PLC’s). Daarnaast hebben we een programma om vanuit de PLC een koppeling met een database op de computer te onderhouden. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt om printers van verpakkingsmachines aan te sturen, productie-orders te selecteren die vanuit een administratie zijn geladen en productie-gegevens terug te sturen. Dit wordt mede toegepast voor tracking & tracing in de voedingsmiddelen industrie.


Netwerken

Naast jarenlange ervaring met Profibus worden de laatste jaren de meeste projecten gerealiseerd met Profinet. Om redundantie te verkrijgen in de communicatie bouwen we (bijvoorbeeld in complexe noodstroominstallaties in ziekenhuizen) ook ethernet netwerken in een glasvezelringverbinding, met behulp van het Siemens Media Redundancy Protocol (MRP). Bij uitval van 1 segment van de glasvezelring blijft alle communicatie gewaarborgd, wel wordt er specifiek gealarmeerd welk deel van de ring onderbroken is. Deze oplossing is intussen operationeel in 8 installaties.