Back to Top

Offshore


Fabriek op het water

Regelmatig voeren wij projecten uit in de offshore. In 1998 begon dit met de complete besturing van een gerenoveerde hijskraan voor een submersible boorplatform.

Sinds 1999 voeren wij veel projecten uit voor Wintershall Noordzee B.V. Intussen hebben wij voor deze klant zo’n 15 aggregaatbesturingen gemaakt, 4 HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) installaties en diverse MCC-, NavAid-, diesel fire water pump- en andere PLC besturingen geprogrammeerd en in bedrijf gesteld. Dit betreft zowel nieuwbouw projecten als renovatie van bestaande installaties. Voor diverse onbemande satellietplatformen hebben wij PLC’s gemaakt met een interactieve webpagina, waarbij de klant via het intranet vanaf de wal de status van de installatie kan bekijken. Ook voor Petro Canada hebben wij een HVAC installatie (Siemens S7-300, met zo’n 450 IO, MODBUS koppeling > ABB) gemaakt. In totaal staan er nu meer dan 50 PLC systemen door ons geprogrammeerd op de Noordzee.

In 2017 hebben wij (in 2 grote besturingspanelen) een nieuwe overkoepelende besturing geleverd en ongebouwd voor 3 bestaande 1,25MW generatoren, ten behoeve van bewaking, synchronisatie, kW- & kVAr- loadsharing en load-shedding van 24 groepen. De besturing bestaat uit ondermeer een 100% redundante PLC (S7-1500) met 22” HMI, 3 Selco generatorcontrollers en 3 Basler spanningsregelaars. De stuurstroomvoeding voor beide kasten is tevens geheel redundant uitgevoerd.