Back to Top

Engineering

Van Ketel Industriële Automatisering ontwerpt voor veel van de relaties de complete besturings-installaties,

waarbij naast de besturingskasten ook bekabeling en veldinstrumenten worden meegenomen in het ontwerp.

Flexibiliteit in ontwerp

Alles begint bij het compleet inventariseren van de huidige installatie, indien het een renovatieproject betreft. Bij het ontwerp van de nieuwe installatie gebruiken wij vaak blokschema's of grondschema's. Op uw verzoek kunnen wij de tekeningen opzetten volgens object-oriented design. Uiteraard worden de installaties ontworpen volgens de relevante normen. Om bij te blijven worden er regelmatig trainingen gevolgd.

Onze systemen

Wij werken met drie elektrotechnische CAD-systemen (SEE-electrical), waarbij de schema’s compleet voorzien zijn van stroomkring verwijzing, contact verwijzing, kabel/ader-nummering, grafische klemmenstrook (inclusief blad/kolomverwijzing van elke klem), inhoudsopgave, PLC I/O-lijst, materiaal-detaillijst e.d. Het is uiteraard mogelijk om de tekeningen te voorzien van uw bedrijfslogo.

Daarnaast werken we ook met E-Plan P8. Vanuit de markt kwam deze vraag steeds vaker, sommige opdrachtgevers stellen zelfs de eis dat het tekenwerk bij oplevering wordt ingediend in E-Plan P8, zodat ze de tekeningen in eigen beheer kunnen overnemen. De tekeningen kunnen desgewenst altijd in Autocad-formaat, DXF-formaat of als PDF-bestand digitaal aan u toegeleverd worden.