Back to Top

Machinebesturing


De hoogste efficiëntie dankzij doordacht ontwerp

Al vele jaren maken wij voor allerlei bedrijven besturingsinstallaties voor machines. Dit varieert van vele machines voor metaal bewerking, machines voor krat-, kist-, en big bag-handling in de AGF sector, verpakkingsmachines, palletiseermachines,eigenlijk alles wat met beweging te maken heeft. Installaties met servo-besturing, exacte positionering van constructies, wegingen zowel statisch als bandwegingen, al dit soort toepassingen kunnen wij meenemen in ontwerp en software.

Regelmatig worden we betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe machines en kunnen we vanaf het begin meedenken over de beste en meest economische oplossingen voor onze klanten. Zo maken we bijvoorbeeld inzichtelijk waarop (en hoe lang) een productielijn staat te wachten op een bepaalde aanvoer, om zodoende de maximale capaciteit te bereiken.

Ruime ervaring in ondermeer de AGF sector zorgt er voor dat wij goed kunnen meedenken aan oplossingen op logistiek gebied. Van Ketel heeft voor reeds vele installaties in binnen-, en buiten-land zowel de elektrische engineering als de besturingssoftware gemaakt. Dit zijn installaties voor bewerking (wassen / sorteren / inpakken) en de totale interne logistiek (bunkeropslag / transportbanden / weegsystemen). Voor een klant in Groningen hebben wij daarbij ten behoeve van tracking & tracing ook een koppeling vanuit de PLC’s naar SAP gerealiseerd, waarmee de productie-gegevens uit de wasserij worden doorgegeven aan de administratie (het gewicht per productstroom, met 7 bandwegingen).

In 2010 hebben wij voor Jasa Packaging Machines de besturing ontworpen, geprogrammeerd en in bedrijf gesteld voor een Sleever voor Campina, waarbij met 140 verpakkingen per minuut een kartonnen sleeve om een product gevouwen en verlijmd wordt. Dit wordt gerealiseerd met een machine, voorzien van 18 servo motoren die door onze besturing gecontroleerd/bestuurd worden.