Back to Top

MarktenOnze disciplines

Onze jarenlang opgebouwde kennis wordt ingezet op tal van gebieden. Onze klantenkring is zeer uitgebreid. Zo werken wij voor diverse ontwerp-bureau’s, machine-fabrieken, installatie-bedrijven, collega-automatiseerders, semi-overheid en tal van productiebedrijven. Hieronder vindt u een overzicht van de markten waar ons bedrijf het meest actief is.

noodstroom

NOODSTROOM

Alles over de noodstroominstallaties die wij maken en wat hierbij komt kijken. Gezien de complexiteit van de mogelijke schakelingen denken wij graag vanaf het eerste moment mee. Het belangrijkste is het verkrijgen van een hoge mate van betrouwbaarheid van de installatie.

PROCES-AUTOMATISERING

Bij verschillende klanten voeren wij projecten uit in de proces-automatisering. Het is voor de productie van cruciaal belang dat doseringen correct en nauwkeurig worden uitgevoerd. Continu inzicht in het proces, met behulp van dynamische weergave van het proces en trends, helpt de operators in hun werkzaamheden.

OFFSHORE

Wij voeren veel projecten uit voor Wintershall Noordzee B.V. en hebben voor diverse onbemande satellietplatformen hebben wij PLC’s gemaakt met een interactieve webpagina, waarbij de klant via het intranet vanaf de wal de status van de installatie kan bekijken. In totaal staan er nu meer dan 50 PLC systemen door ons geprogrammeerd op de Noordzee.

cog wheel

MACHINEBESTURING

Al vele jaren maken wij voor allerlei bedrijven besturingsinstallaties voor machines. Dit varieert van vele machines voor metaal bewerking, machines voor krat-, kist-, en big bag-handling in de AGF sector, verpakkingsmachines, palletiseermachines, eigenlijk alles wat met beweging te maken heeft. Installaties met servo-besturing (tot 18 assen), exacte positionering van constructies, wegingen zowel statisch als bandwegingen, al dit soort toepassingen kunnen wij meenemen in ontwerp en software.

warmte

WARMTE-, EN KOUDE-OPWEKKING

Voor Vattenfall renoveren en optimaliseren we regelmatig bestaande besturingen en leveren we ook nieuwe besturingsinstallaties, die gebruikt worden voor opwekking en distributie van centrale warmte-, en koude voorzieningen in woonwijken en (publieke) gebouwen.


Binnen de diverse disciplines zoals hierboven weergegeven hebben wij regelmatig te maken met bijvoorbeeld:

  • SCADA: in 2015 hebben wij 9 stuks losstaande SCADA werkstations vervangen voor een compleet redundant SCADA systeem, met 2 identieke SERVERS WIN-CC V13, en 4 CLIENTS, verdeeld over beide servers. In 2018 hebben wij voor een bestaande installatie een geheel nieuwe SCADA applicatie gemaakt met Siemens WIN-CC V15, compleet met receptuur. Voor een andere klant werken wij met Cimplicity.

  • Positionering: bijvoorbeeld met servo’s, frequentieregelaars met encoder of laserafstandsmeting (via de PLC), vaak ook met gelijkloopregeling of meerdere assen.

  • Wegingen: statisch (kisten, big bags) of bandwegingen (hierbij wordt de bandverplaatsing gemeten met een encoder en samen met het gewicht (van de getarreerde band en het variërende product) een totaaltelling gerealiseerd.

  • Receptuur: momenteel werken wij aan een compleet nieuw receptuursysteem voor een klant op basis van Siemens PM-Control, waarbij elk recept zal bestaan uit een stuurprogramma voor de installatie, en een deel waarin alle doseringen zijn opgenomen. Uiteindelijk zullen in totaal 16 procesinstallaties met Siemens S7-300 / S7-1200 en S7-1500 PLC’s draaien op deze recepten.

  • Communicatie: met externe installaties zoals DCS, databases, andere PLC-systemen, checkwegers, printers e.d.