Back to Top

Paneelbouw

Alle besturingspanelen die gefabriceerd worden voor de projecten die we uitvoeren bouwen we in onze eigen werkplaats.

We hebben de expertise in huis om degelijke en betrouwbare besturingspanelen te bouwen..


Van opbouw tot afname

Tijdens het ontwerp van de kasten wordt secuur rekening gehouden met voldoende aansluitruimte voor de installateur, ergonomische indeling van bedieningselementen en veiligheid (afscherming) en toegankelijkheid van de componenten. Elk paneel wordt met de grootste zorg geproduceerd.

Montage en testfase

Tijdens de montage wordt nauwlettend gecontroleerd of er gebouwd wordt volgens de relevante eisen, en of alles voldoet aan de specifieke klanteisen. Nadat de productie van een kast gereed is, wordt de kast onderworpen aan een complete test volgens onze standaard testprocedures. Van elke besturingskast wordt een testformulier bijgehouden. Hierbij wordt ondermeer een bedradingstest uitgevoerd op basis van de schema’s, een isolatie test, een functionele test, en uiteraard wordt gecontroleerd of de mechanische zaken en de afwerking in orde zijn. Voor het functioneel testen van besturingskasten (inclusief software) voor de overkoepelende besturing van noodstroominstallaties hebben wij een simulatiepaneel ontwikkeld waarmee 1 of meerdere hoofdverdelers kunnen worden gesimuleerd met sturing en standmelding van maximaal 18 vermogensschakelaars. Hier worden 100V of 400V meetspanningen daadwerkelijk geschakeld, om de werkelijke situatie compleet na te bootsen.


Afname

Pas na goedkeuring door onze eindcontrole kan het paneel door de klant afgenomen worden of uitgeleverd op locatie. Regelmatig wordt voor een Factory Acceptance Test een complete testopstelling opgebouwd inclusief simulatie van het proces, zodat er een zo compleet mogelijke test wordt uitgevoerd. Het opstellen van een FAT-protocol wordt door ons verzorgd.


Voor de noodstroombesturing van 5 drinkwaterstations voor Waternet hebben wij in twee opdrachten in totaal 29 besturingspanelen gebouwd met 20 PLC besturingen, met een totale breedte van meer dan 30 meter.